كيفية طهي وتنظيف الكابوريا حول العالم عجائب وغرائب معلومه مفيده منوعات منوعات وصور طريقة طهى وتنظيف” الكابوريا” بنكهة الكمون والليمون كيفية طهي وتنظيف الكابوريا كابوريا تعتبرالكابوريا من اكلات البحر المميزة بعدة فوائد من حيث الطعم والشكل والقيمة الغذائيةفطعم لحمها الناصع البياض لذيذ جداًً ,ولونها البرتقالى الفسفورى من أشد مايجذب الصغار والكبار فيقبلون على تناولها لذلك نجد أسعارها مرتفعة فى الأسواق ,وأكثر إرتفاعأ فى المطاعم المشهورة, على الرغم أن طريقة طهيها سهلة وسريعة واليكى الطريقة:المقادير1-كيلو واحد كابوريا.2-بصلة كبيرة مقطعة.3-سبع فصوص ثوم مهروس.4-ملعقة كبيرة كمون.5-ملح- فلفل6- ليمون تنظيف الكابوريا نضع الكابوريا فى مصفاة ونغسلها جيدا بالماء الجارى نسيبها شوية تتنقع علشان الرمل ينزل كله فى الميه نشطفها كويس ونتركهاتتصفى من الماءطريقة الطهىثم نضعها فى حلة على النار بدون ثم نضيف عليها البصل والثوم والملح والفلفل والكمون.نغطى الحلة ونترك الكابوريا خمس دقائق و نشيلها كل شوية ونهز الحلة علشان تتقلب الأن تحول لونها للون البرتقالى الفسفورى كل خمس نهز الحلة لمدة 20 دقيقة حتى يتم نضج الكابوريا ازاى تعرفى أنها أستوت من حاجتين 1- تحول لونها من الرمادى الى البرتقالى2- ريحة الكابوريا مع الكمون النفاذةكدة الكابوريا أستوت يتم تقديمها مع شرائح الليمون وبالف صحة ودائماً تقدم مع أكلة سمك مشوى الكاتب : Unknown شارك الموضوع مواضيع ذات صلة